A városról


Városunk történetérőlMegyénk legnagyobb lélekszámú települése, Tatabánya 1947-ben négy község, Alsógalla, Bánhida, Felsőgalla és Tatabánya egyesülésével alakult várossá. 1950-ben Komárom megye székhelye lett, 1991-ben pedig megyei jogú városi rangot kapott. A település 91 km2 területen fekszik, 14 km hosszúságban, a Dunántúli-középhegység részei, a Vértes és a Gerecse közötti törésvonalban. Közúti és vasúti közlekedési csomópont, az M1-es autópálya és a Budapest-Bécs nemzetközi vasútvonal mellett helyezkedik el.

Bővebben

A Vértes Agórája

Városunk legújabb és legjelentősebb kulturális műhelye, ahová jó betérni, és ahol mindig történik valami. Az intézmény célja, hogy olyan kulturális, szórakoztató közösségi teret és szolgáltatásokat nyújtson Tatabányán, amelynek örömmel válnak aktív részesévé a város és a térség lakói. Művészeti, gasztronómiai, sport- és szabadidős programokat, egyedi képzéseket kínál, közösségfejlesztő folyamatokat támogat. A város egyik kulturális jelképeként fontos küldetése, hogy erősítse: tatabányainak lenni jó!


Május 1. park

Tavasszal és ősszel a kellemes kikapcsolódás és a családi programok ideális helyszíne, nyáron pedig élettel teli közösségi tér. Egy óriási szökőkút, hatalmas tölgyfák, nagy zöldterület és játszótér a gyermekeknek. Ezt kínálja a 2015-ben teljesen felújított Május 1. park, ahol nyáron óriási mobil színpaddal, koncertekkel és egyéb színes műsorokkal várjuk az érdeklődőket!


Fő tér

Sörfesztivál, Tatabányai Malacságok, Adventi Ablaknyitogató – gyakorlatilag minden évszakban élettel telik meg a belváros, ami modern környezetben, igazi közösségi helyként vár mindenkit. A 2012-ben felújított Árpád téren rendezett programok közül minden korosztály megtalálja a magának valót!

X